Sydhavnens
spillested

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad
Malte Tellerup debuterede i 2017 med romanen ”Markløs” og modtog året efter Blixenprisen i kategorien ”Årets litterære talent”. I 2020 udgav han romanen ”Hedeselskabet”, der med ideologisk entusiasme og forfald afdækker ønsket om en anden måde at leve på.
Fine Gråbøl har markeret sig som en spændende stemme i dansk litteratur med hendes debut, ”Ungeenheden” (2021), for hvilken hun vandt BogForums Debutantpris. Romanen undersøger omsorgsfuldt og kritisk psykiatrien og livet med en psykisk lidelse med afsæt i egne erfaringer.
Liv Sejrbo Lidegaards digte er sanselige erfaringer, der runger som et vedvarende spørgsmål om, hvordan man er til i verdenen – i hinandens nærvær, i naturen og i byens udskejelser – og hvordan kan fællesskabet både være med til at skabe rum for eksistens og ødelægge dem?
Rolf Sparre Johanssons udgivelser handler om personlige erfaringer i spændet mellem det ordinære og det udfordrende i hverdagens trummerum. Hans tekster emmer af hengivenhed og sårbarhed for livets banaliteter, alt imens der rumsterer en frustration over større strukturelle præmisser i samfundet.
Adam Drewes har flere gange eksperimenteret med litteraturen som medie. Senest har han dog bevæget sig mod en mere klassisk form med langdigtet ”Kim Larsen? Spørgsmål til fællesskabet” (2021). En fantastisk undersøgelse af fællesskabets størrelse i dagens Danmark indsmurt i en kritik af kultur- og byudvikling med undertoner af humor.
Johanne Mygind har med “Kærlighedens år” (2021) skrevet en generationsfortælling, der indfanger udfordringer i spændet mellem frihed, selvrealisering og rollen som mor. Vi oplever husmorlivet i 50’erne, rødstrømpebevægelsen i 70’erne, og en mor i samtidens Sydhavn. Tre generationer af mødre, der på hver deres måde ikke slår til.
Tina Sakura skriver bevægende børnebøger, som udfolder sig i et univers af vemod, varme og naturens underfundige væsen. Fortællingerne er finurlige, overraskende og dragende for både voksne og børn, så alle er inviteret med på eventyr, når Sakura læser op i Økohaven.
Morten Chemnitz digte er et slags koncentrat af sansninger, følelser og natur, som i sammenstødet med hinanden skaber et nyt sprog til at erfare sig selv og naturen. Chemnitz har nyligt udgivet den roste digtsamling, ”Hæld” (2022), som vi kan glæde os til at opleve i Karens Mindes grønne omgivelser.
Helene Johanne Christensen arbejder med kunstformidling på alle mulige leder og kanter, men det er i kraft af hendes digtsamlinger, ”Blå” (2018) og ”Sammenfald” (2021), at vi skal opleve Christensens særegne poetiske sprog, der forbinder tanker om biologi, krop, køn og bevidsthed.
Ursula Scavenius’ fortællinger bevæger sig i et mystisk og mørkt univers, hvor (u)virkeligheden ofte spiller en et pus. Intet er helt, som man kan forvente sig det i Scavenius’ fortællinger. Hun udgav i 2015 bogen ”Fjer”, som blev nomineret til Montanas Litteraturpris og sidenhen ”Dukkerne” (2020).
Andreas Vermehren Holm er altmuligmand af guds nåde. Han er forfatter, redaktør af tidsskriftet Ny Jord, oversætter, grafiker, forlægger og meget mere. Vermehren Holms seneste megaværk, ’Nye mytologier’, består af digte essays, breve og palimpsester, der er samlet i en større helhed og komposition. Her udviser han en utrolig materialebevidsthed, hvor det fysiske, papiret, og de visuelle aspekter arbejder stærkt sammen.