forfatter Thomas Boberg, Kira Skov Trio, professor Jeffrey Hangst, Jessie Kleemann
En salon om alt det mørke og lys der forbinder os…
Vi vil drages af det mørke stof i KIRA SKOVs stemme, når hun giver koncert med sin trio.
Med forfatter THOMAS BOBERG rejser vi til Insula, den inderste plet i hjernen, forbinder os med kosmos i digterens have, og ramler ind i stædige og latterlige hierarkier når Boberg bevæger sig rundt i det lille øsamfunds mørke kroge.
Vi vil forundres over det eksplosive møde mellem stof og antistof sammen professor JEFFREY HANGST fra CERN.
Nye sprækker i virkeligheden opdages med performancekunstner og forfatter JESSIE KLEEMANN, der i mere end fire årtier har været en del af både en grønlandsk, nordisk og europæisk/nordamerikansk kunstscene.
Døre kl. 19:00
Show kl. 19.30
Entré: 175 kr.
Bemærk: Salonen foregår indenfor på caféen /spillestedet Klein og ikke i Dansepavillonen. Det er et siddende arrangement (og der vil være siddepladser til alle der har købt billet)
THOMAS BOBERG ◁◁◁
Digteren Thomas Boberg vender tilbage til Sydhavns Salonen med en ny bog i hånden, romanen ’Insula’,. ’Insula’, betyder ø på latin, men er også et område i hjernen for sinds- og kropsbevidsthed, som gør mennesket i stand til at føle smerte.
Den handler om en familie, der flytter til en dansk ø med et ønske om at indgå i et forpligtende og dynamisk fællesskab, hvor familiens søn kan få en tryg og fri barndom. Integrationen i dette samfund bliver imidlertid sværere end forventet, og sprækkerne ind til tidligere tiders hierarki og magtudøvelse på øen toner langsomt frem.
En sitrende skildring af, hvor på en gang eventyrligt og udfordrende det kan være at flytte ind i et lille isoleret samfund.
»Som at kigge i et mikroskop og opdage, at det, du ser der, er lige så mangfoldigt som alt det, der er udenfor. At den lille ø og den enorme verden er af samme stof«.
“Insula” er nomineret til Politikens Bogpris. Man kan stemme på den ved at sende en sms til 1218 med teksten TB.
Thomas Boberg har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange og har modtaget bl.a. Otto Gelsted-prisen, Morten Nielsen-legatet, Drachmann-legatet, Johannes Ewalds hæderslegat og Det Danske Akademis Store Pris.
KIRA SKOV TRIO ◁◁◁
Når Kira Skov Trio besøger Sydhavns Salonen spiller hun en bred vifte af sange fra hendes samlede katalog. Både fra pladerne med Kira and the Kindred Spirits, hendes hyldest til Billie Holiday og fra hendes solo udgivelser frem til idag, samt udvalgte højdepunkter fra hendes seneste medvirken i Poppen af Poppen.
Publikum kan glæde sig til komme tættere på og opleve musikken udfolde sig i mere intime rammer, hvor sangene og Kiras vokal er i centrum.
Med sig har hun violinisten Maria Jagd og Silas Tinglef på guitar. Begge har medvirket på hendes seneste 3 udgivelser og Silas Tinglef bl.a. som medproducer.
JEFFREY HANGST ◁◁◁
“The first time I heard about antimatter was on Star Trek, when I was a kid,”
“I was intrigued by what it was and then kind of shocked to learn that it was a real thing in physics.”
Jeffrey S. Hangst leder ét af eksperimenterne på CERN, det fælleseuropæiske center for forskning i partikelfysik som ligger ved og under Alperne. Hans forskergruppe, ALPHA, har de seneste år opnået en række gennembrud – dels i at fremstille og fange antistof i form af antihydrogen, dels i forståelsen af om hydrogen og antihydrogen opfører sig ”ens” og adlyder de samme fysiklove. Ifølge de nuværende teorier bør de være perfekte spejlbilleder af hinanden.
Forskere har længe spekuleret over, om antipartikler mon er så meget på tværs, at de også reagerer omvendt på tyngdekraften: Vil en antipartikel mon ’falde opad’ – i stedet for nedad som almindeligt stof – når den påvirkes af Jordens tyngdekraft?
Spørgsmålet er ekstremt svært at besvare og teste med eksperimenter. Men i 2023 lykkedes det Hangst og hans forskerhold at vise, at antibrint – brints modsatte tvilling – falder nedad. Et gennembrud i antistof- forskningen.
Når en antistofpartikel møder en almindelig partikel, forvandles de til enorm energi som ses som lys.
Er det muligt at bygge en antistofsmotor og rejse til andre solsystemer?
Hvordan fremstilles antistof?
JESSIE KLEEMANN ◁◁◁
er performance- og installationskunstner, maler og digter, en betydningsfuld skikkelse i samtidskunsten. Hendes arbejde er formet af en original og ekspressiv tilgang til videokunst, eksperimenterende teater, feminisme, kroppen og performancekunst.
Det meste af sit liv har hun rejst frem og tilbage mellem Grønland (Kalaallit Nunaat), hvor hun er født i 1959, og Danmark, hvor hun bor og arbejder i dag.
Med udgangspunkt i de komplekse relationer og udvekslinger mellem kulturer udforsker hendes praksis, hvordan grønlandsk identitet og tradition, krop, land og sprog ændrer sig over tid og berører emner såsom traume, krop, menneske/identitet, kultur og kolonialisme. I de senere år har Kleemanns praksis kredset om klima og menneskets forhold til naturen.
Hun er inspireret af kunstneren Brian Catling, medstifter af performancekollektivet Wolf in the Winter, og den amerikanske kunstner Joan Jonas, en pioner inden for performance og videokunst.
I 2021 udkom digtsamlingen Arkhticós Dolorôs (Arktisk Smerte) som blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.
I december 2023 blev Jessie Kleemann inviteret til COP28 i Dubai, hvor hun viste videoværket Arkhticós Dolorôs og deltog i en snak.
I marts 2024 modtog Jessie Kleemann Det Danske Kunstakademi Eckersberg-medaljen for sin langvarige kunstneriske praksis.
SYDHAVNS SALONERNE ◁◁◁
er et tværæstetisk projekt støttet af Statens Kunstfond, Karens Minde Kulturfond, Københavns Musikudvalg og Kgs.Enghave Lokaludvalg arrangeret af Copenhagen Concert Community.
Salonerne bevæger sig mellem gøgl og videnskab, pop og kunst. Formen bevæger sig mellem koncert, performance, foredrag, samtale og højskolesang.
Salonerne foregår i Sydhavnen og afvikles i samarbejde med Karens Minde Kulturhus og Klein – Sydhavnens spillested.
Copenhagen Concert Community, der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer.
Om filmen ‘A SISTERS’ TALE’:
En iransk husmor drømmer om at blive sangerinde, men hendes mand og præstestyret siger nej. Men der skal mere til at stoppe hende i et ægte festivalhit, filmet over syv år af hendes egen søster.
Nasreen lever et stille liv som hjemmegående husmor i Teheran. Hun er fanget i et arrangeret og ulykkeligt ægteskab med en fraværende og konservativ mand, og tager sig af deres to børn. Men hendes drømme rækker langt ud over hjemmets fire vægge. Hvad sker der, når en kvinde udfordrer normerne i et patriarkalsk samfund for at følge sin passion?
Nasreen beslutter sig for at udleve sin livslange drøm om at blive sangerinde – og kæmpe for sin stemme, både bogstaveligt og symbolsk. Men hun må gøre det i hemmelighed, for både hendes mand og regimet forbyder hende at synge. Hendes søster, filmskaber Leila Amini, har fulgt hende tæt med sit kamera gennem syv år. Resultatet er en kraftfuld og ærlig film fyldt med rå scener – fra skjulte studieoptagelser til ægteskabelige konflikter.
A Sisters’ Tale er historien om to handlekraftige kvinder, som kæmper for kunstens kraft og retten til selvstændighed i et kvindeundertrykkende system. Skildret med en fortrolighed og ømhed, som kun findes mellem søstre.
Hver tirsdag mødes Sydhavnens hækle- og Strikkecafe i Café Karen.
Strikkecaféen er gratis og åben fra kl. 13.00-16.30
Alle kan deltage – uanset om du har tilknytning til Sydhavnen, eller du blot har lyst til at bruge nogle tirsdage sammen med en hyggelig gruppe i et hyggeligt nørkleforum.
Alle har ansvar for god stemning og for at bidrage til fællesskabet.
Stop op og få balance i krop og sind. Fyr din smartphone og tag til Drop-In yoga på Karens Minde – Gert Sømand er vært. Alle kan være med, så bare mød op – husk dog din egen yogamåtte!
Quizhjulet præsentereres af Quizkollektivet – en lille flok quizentusiaster, der inviterer til Quizaften den sidste onsdag i måneden i Café Karen.
I Quizhjulet bestemmer hjulet mellem de forskellige kategorier.
De konkurrerende hold føres gennem quizzens mange runder ved på skift at skulle spinne quizhjulet, hvor det bl.a. er muligt at lande på paratviden, små lege, musikquiz, straffe og præmier.
Det koster 45 kr pr person at være med, som betales i baren på aftenen.
Derefter kan du tilmelde dig i baren på aftenen, indtil der er fyldt op.
Quizzen starter kl. 19.30, så kom i god tid.
Et hold består af mindst 4 personer. Er I et færre antal, eller kommer du alene og har lyst til at quizze med, så bare mød op og vi hjælper dig/jer med at komme med på et hold.
Vinderholdet kan se frem til en dejlig Karens Minde gave med skiftende indhold.
Café Karen serverer lækker gryde fra kl. 17-18.30 så længe lager haves, så det er muligt at mødes tidligere og spise sammen.
Vi glæder os til at se jer og få gang i quizhjulet!
Bashed Patatoes
Der er et levende bluegrass-miljø i og omkring byen Köln i Tyskland med jamsessions og undervisning på alle bluegrass-instrumenter.
I centrum af dette aktive lokale musikliv står de talentfulde musikere fra Bashed Patatoes, fyldt af smittende spilleglæde og musikalsk personlighed.
Kom og nyd en aften med dette energifyldte tyske band i Karens Minde.
CPH:DOX og Karens Minde Kulturhus inviterer til en eksklusiv aften med film og efterfølgende fællesspisning med instruktøren Lene Kamm (‘Tavsheden i mit hjerte’).
Oplev en stemningsfuld aften i selskab med instruktøren Lene Kamm, hvor film og fællesskab går hånd i hånd.
Kl. 17.30 begynder vi med en velkomstdrink inden visningen af ‘Tavsheden i mit hjerte’, som starter kl. 18.00.
Efterfølgende er du inviteret til en intim fællesspisning, som instruktøren Lene Kamm deltager i, og du får mulighed for at stille spørgsmål og høre om den kreative proces, de svære valg og hendes arbejde med filmen.
Tag plads ved langbordet og nyd en tre-retters middag:
-Forret: Kachumbari – Sprøde chapati med tomatsalat af friske tomater og løg, lime og koriander og krydderier
-Hovedret: Et udvalg af lækre deleretter –
Domada – Gambiansk gryderet med søde kartofler, tomat og peanut
Suqaar – Simreret med oksekød, peberfrugter, løg, kartoffel og koriander (oprindeligt fra Somalia)
Jollof Ris – Nigeriansk/Ghanesisk ris
Sabaayad – Fladbrød
Middag, film og velkomstdrink er inkluderet i billetten, men drikkevarer derudover købes i baren på aftenen.
Bemærk, at der kun sættes et meget begrænset antal billetter i salg til visningen, så køb billet hurtigt.
Arrangementet er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg.
Om filmen TAVSHEDEN I MIT HJERTE
En sort, dansk kvindes rejse gennem sin egen historie bliver en smuk og forløsende film om at finde sig selv efter et langt livs søgen.
Lene voksede op som sort, adopteret kvinde i en lille landsby på Fyn i 1960’erne. I Lenes familie blev race aldrig diskuteret åbent.
Det efterlod hende med følelsen af isolation og tavshed i forhold til sine egne oplevelser. For Lene mærkede blikkene og den stille racisme, men har igennem sit liv valgt at holde sine oplevelser og tanker for sig selv.
Drevet af et ønske om at forstå sin oprindelse begiver hun sig ud på en rejse for at forbinde sig med sin biologiske familie og afdække de historier, den tavshed og uudtalte smerte, der har formet hendes liv. En udforskning af familie, identitet og tilhørsforhold, der undersøger, hvordan stilhed kan give genlyd på tværs af generationer – og det mod, det kræver at bryde den.
Stop op og få balance i krop og sind. Fyr din smartphone og tag til Drop-In yoga på Karens Minde – Gert Sømand er vært. Alle kan være med, så bare mød op – husk dog din egen yogamåtte!
Hver tirsdag mødes Sydhavnens hækle- og Strikkecafe i Café Karen.
Strikkecaféen er gratis og åben fra kl. 13.00-16.30
Alle kan deltage – uanset om du har tilknytning til Sydhavnen, eller du blot har lyst til at bruge nogle tirsdage sammen med en hyggelig gruppe i et hyggeligt nørkleforum.
Alle har ansvar for god stemning og for at bidrage til fællesskabet.
Ord i Karens Minde er en gratis og helt åben litterær scene, hvor alle og enhver med kreative ord kan få 3 minutter bag mikrofonen. Det kan være digte, lommeskriverier, romanuddrag, rap, noveller, drama, stand-up mm.
Det er et ønske om at dele kærligheden til ord med læsere, skribenter, forfattere og andre, og gøre litteraturen mere levende. Det er således også sådan, at det er de optrædende selv, som præsenterer hinanden, og blot værten som træder til for at starte og afslutte slagets gang.
Ønsker du tid bag mikrofonen, bedes du henvende dig til værterne Michael S. Juhl eller Erna A. Juhl på dagen, så får du 3 minutter til rådighed.
Værterne er der fra kl. 19:00.
Scenen starter kl. 20:00.
Jeres værter er Michael S. Juhl og Erna A. Juhl.
Michael Juhl Svendsen: Forfatter til bogen “Anglicismo” (2012) og “ÅBN DINE ØJNE” (2020), sangskriver til Lighthouse X, Søren Bregendal & Lars Jønsson, samt direktør i forlaget Copenhagen Storytellers.
Erna Ahmetspahic Juhl: Forfatter til bogen ”Nattens Vinder” (2004) og “Duften af Liljer” (2023), stemmen bag instapoetiske kreationer på @ernaajuhl, boganmelder på www.littsnacks.dk og MODSPOR, og chefredaktør på forlaget Copenhagen Storytellers.
ENGLISH VERSION
“Ord i Karens Minde” is an completely open (and free) scene. Anybody with creative words is welcome here. You will get your 3 minutes on fame behind the mic. You can perform your poetry, short passages from a novel or a short story, a rap, stand-up or any other kind of performance – in any language of your choice.
The essence of “Ord i Karens Minde” is to share love of word with readers, writers and authors, give life to literature and make connections between people in the Copenhagen Poetry Scene.
That is why the performer will introduce each other instead of the host. The only role the host has, is to open and close the scene.
If you wish a spot on the list, find either of the hosts Michael Juhl Svendsen or Erna Juhl on the day of the event from 7’oclock, and they will write your name on the list.
The hosts arrive at 7 pm.
The stage opens at 8 pm.
Your hosts are Michael S. Juhl and Erna Ahmetspahic Juhl.
Michael is author of two books “Anglicismo” (2012) and “ÅBN DINE ØJNE” (2020). Song writer to artists such as Lighthouse X, Søren Bregendal and Lars Jønsson, and CEO of the publishing house Copenhagen Storytellers.
Erna is the voice behind the instapoetic creations of the account @ernaajuhl , author of the book “Nattens Vinder” (2004) and “Duften af Liljer” (2023), the voice behind the instapoetik instagram @ernaajuhl, book critic at littsnacks.dk and MODSPOR, and editor in chief at the publishing house Copenhagen Storytellers.
Første torsdag i hver måned i lokalet ‘Stuen på 1’
Står du tilfældigvis med en kær hullet trøje eller et defekt el-apparat, så kom ind til reparations-café.
Her er nemlig frivillige reparatører, der kan sy og fikse elektronik. Til eventet, vil vi have forskelligt værktøj til rådighed, derfor skal du blot medbringe dig selv, din ‘ting’ og eventuelle reservedele og materialer (skruer, lapper, knapper osv.).
Undervejs i en reparation, vil der naturligt opstå spørgsmål, og derfor forventes det, at du bliver og er ‘med’ til reparationen 😉
Kom med på en rejse fra Dublin til Fanø, når Final Descent i samarbejde med Fanø Free Folk Festival og KLEIN præsenterer den irske sanger Macdara Yeates og den dansk-irske folkemusiktrio ULC til en aften, hvor sange og melodier med flere hundrede år på bagen sættes i et kontemporært lys med dyb respekt for musikkens rødder.
Macdara Yeates (IR)
Miljøet omkring den Dublinske pub The Cobblestone har i århundreder holdt liv i den irske folkemusik med daglige jamsessions fra både byens mange lokale musikere og tilrejsende udøvere af traditionel musik fra hele landet. Da Macdara Yeates for ti år siden dukkede op, gjorde han sig bemærket – både fordi han var 50 år yngre end gennemsnitsalderen, men især på grund af sin inderlige sangstemme og sit imponerende bagkatalog af sange fra den irske sangbog i hukommelsen. Det blev begyndelsen på den ugentlige sangaften The Night That Larry Got Stretched, arrangeret af Yeates i samarbejde med en håndfuld unge musikere med fornyet interesse for deres musikalske arv. Musikere, der senere var med til at kickstarte en verdensomspændende interesse for irsk musik med bands som Lankum, Landless og Øxn.
Det skulle tage ti år, før Macdara Yeates i 2024 selv albumdebuterede med udgivelsen, der bærer den enkle og beskrivende titel Traditional Irish Singing. Her fortolker han sange fra den irske sangbog i en intim og minimalistisk opsætning, hvor hans stærke sangstemme kun sjældent akkompagneres – enten af sparsom akustisk guitar eller af en bodhrán, en traditionel irsk rammetromme. Albummet sikrede ham en plads på Mojo Magazines top 10 over de bedste folk-udgivelser i 2024.
Forvent en koncert, hvor du kommer helt tæt på den irske sangtradition med en mageløs sanger og formidler.
ULC Trio (DK/IR)
Oplev betagende fortolkninger af traditionel dansk og irsk musik fra det 17. århundrede med ULC Trio, som sidste sommer leverede en hjertelig og smuk koncert på Fanø Free Folk Festival.
ULC Trio blev dannet i 1996 og består af tre erfarne profiler fra den danske folkemusikscene: Seamus Cahill, en herboende irsk sanger, guitarist og bouzoukispiller, Sonnich Lydom på diatonisk harmonika og mundharpe samt Fanø-spillemanden Peter Uhrbrand på violin. Trioen opstod ud fra en fælles fascination af den traditionelle dansemusik fra Sønderho på Fanø, som også blev fundamentet for deres debutalbum fra 1998.
Selvom ULC Trio med glimt i øjet omtaler sig som Danmarks ældste boyband, og deres koncerter altid er krydret med en god portion humor, er deres forhold til den traditionelle fanøske og irske folkemusik dybt seriøst. Deres ubesværede sammensmeltning af tradition og nyskabelse skinner tydeligt igennem på debutudgivelsen Sik og Sejs fra 1998, som for nylig er blevet genudgivet.
Døre: 20:00
Koncert: 20:30
English
Join us on a journey from Dublin to Fanø as Final Descent, in collaboration with the Fanø Free Folk Festival and KLEIN, presents the Irish singer Macdara Yeates and the Danish-Irish folk music trio ULC for an evening where songs and melodies with centuries of history are given a contemporary twist, with deep respect for the roots of the music.
Macdara Yeates (IR)
The scene surrounding the Dublin pub The Cobblestone has kept Irish folk music alive for centuries, with daily jam sessions featuring both the city’s many local musicians and visiting performers of traditional music from across the country. When Macdara Yeates appeared on the scene ten years ago, he quickly stood out—not only because he was 50 years younger than the average musician, but especially due to his heartfelt singing voice and his impressive repertoire of songs from the Irish songbook. This marked the beginning of the weekly singing event The Night That Larry Got Stretched, organized by Yeates in collaboration with a handful of young musicians who shared a renewed passion for their musical heritage. Many of these musicians later helped spark a global interest in Irish music through bands like Lankum, Landless, and Øxn.
It would take another ten years before Macdara Yeates made his own album debut in 2024 with a release aptly titled Traditional Irish Singing. Here, he interprets songs from the Irish songbook in an intimate and minimalist setup, where his powerful voice is only occasionally accompanied—either by sparse acoustic guitar or a bodhrán, a traditional Irish frame drum. The album earned him a spot on Mojo Magazine’s top 10 folk releases of 2024.
Expect a concert that brings you up close to the Irish singing tradition, led by a remarkable singer and storyteller.
ULC Trio (DK/IR)
Experience captivating interpretations of traditional Danish and Irish music from the 17th century with ULC Trio, who delivered a heartfelt and beautiful concert at the Fanø Free Folk Festival last summer.
ULC Trio was formed in 1996 and consists of three seasoned figures from the Danish folk music scene: Seamus Cahill, a herboende Irish singer, guitarist, and bouzouki player, Sonnich Lydom on diatonic harmonica and mouth harp, and Peter Uhrbrand, a Fanø fiddler. The trio was born out of a shared fascination with the traditional dance music from Sønderho on Fanø, which also served as the foundation for their debut album from 1998.
Although ULC Trio jokingly refers to themselves as Denmark’s oldest boy band, and their concerts are always infused with a good deal of humor, their relationship with traditional Fanø and Irish folk music is deeply serious. Their effortless fusion of tradition and innovation is clearly evident on their debut release Sik og Sejs from 1998, which was recently reissued.
Billie And The Bell er klar med deres længe ventede debutalbum i foråret 2025. Som en del af deres album release tour gæster de KLEIN. Vi glæder os helt vildt til en smuk smuk aften, når de går på scenen i Sydhavnen.
Med Billie Koppel i front, tages lytteren med til helt særlige, magiske steder, der giver fornemmelsen af svævende, æstetiske drømme. De kompetente musikere opbygger store, organiske lydflader alt imens Billie Koppels helt særlige vokal funkler i centrum af det hele.
Sammen med Frank Hasselstrøm og Joel Gjærsbøl har de tre skabt en helt unik lyd, der kryber ind under huden og tager lytteren med på en unik rejse. Alle er de erfarne, markante musikere med en fortid og nutid i bands som The Savage Rose og Catbird og som instrumentalister hos en lang række danske artister.
Billie And The Bell fejrer udgivelsen af debutalbummet med turné i april 2025.
Live line-up: Billie Koppel (vokal), Frank Hasselstrøm (keys), Joel Gjærsbøl (guitar), Anders Holm (bas) og Nicolai Claesson (trommer).
Billie Koppel er som barn af Annisette og Thomas Koppel vokset op i en musikfamilie. Hun har sunget og optrådt siden hun var lille, først som korsanger i sine forældres band, The Savage Rose, og siden med egne bands bl.a. Catbird og senest Billie And The Bell. Hun har også medvirket som solist i teaterforestillinger og som gæstesolist på flere danske udgivelser.
Billie And The Bell debuterede i 2021 med en selvbetitlet tre-nummers EP, der bestod af covers af Tim Buckley og Antony and The Johnsons. EP’en fik fine anmeldelser.
Stop op og få balance i krop og sind. Fyr din smartphone og tag til Drop-In yoga på Karens Minde – Gert Sømand er vært. Alle kan være med, så bare mød op – husk dog din egen yogamåtte!
Hver tirsdag mødes Sydhavnens hækle- og Strikkecafe i Café Karen.
Strikkecaféen er gratis og åben fra kl. 13.00-16.30
Alle kan deltage – uanset om du har tilknytning til Sydhavnen, eller du blot har lyst til at bruge nogle tirsdage sammen med en hyggelig gruppe i et hyggeligt nørkleforum.
Alle har ansvar for god stemning og for at bidrage til fællesskabet.
Karens Comedy Club – Sydhavnens Open Mic for dansk comedy
Aftenens vært: Kristian Hemmingsen
⦾⦾⦾⦾⦾
Gratis adgang
Døre kl. 19.30
Show kl. 20-22
⦾⦾⦾⦾⦾
’Open Mic’ er et koncept, hvor komikere kommer forbi og afprøver deres materiale, for at teste hvilke jokes der får taget til at lette, og hvilke der maveplasker hårdt på gulvet. En Open Mic er komikernes øvelokale, deres træningscenter. Et kig helt ind i arbejdsrummet.
Det betyder, at du til Open Mic på Karens Comedy Club måske kommer til at opleve den spæde fødsel af de sjoveste jokes performet af nogle af Danmarks mest garvede komikere – men også fra splinternye komikeraspiranter.
Til hver Open Mic vil der være en vært; en rutineret komiker, som sørger for et højt niveau gennem hele aftenen.
▷▷ Aftenens vært: Kristian Hemmingsen
Kristian er en familiefar fra Amager, der laver sjov med alt og alle og kan finde det komiske og absurde i selv det mest hverdagsagtige.
Han har været opvarmer på Phillip Devantiers tour “Phillipsofi” og har både været talent og vært på Comedy Zoo.
▷ Karens Comedy Club holder pause fra maj-august og vender tilbage på den tredje tirsdag i måneden i september, oktober, november og december fra kl. 20-22.
Arrangementet er gratis og støttet af Karens Mindes Kulturfond.
▷ Karens Comedy Club er arrangeret af de to barndomsvenner og comedy-fans Johannes Drabæk og Peter Lykkebo.
Noisy Beehive i samarbejde med KLEIN inviterer til koncert med Mika Akim og Gentle Creatures, hvor aftenen byder på sjælfulde interaktioner på både svensk, engelsk og spansk.
Med sin bratsch er den svenske musiker Mika Persdotter aktiv i mange konstellationer og arbejder ofte inden for eksperimentel samtidsmusik med projekter som Halvcirkel, Damkapellet og Wolfskin Ensemble. I sit soloprojekt Mika Akim arbejder hun i en mere sangbaseret retning, mens hun stadig giver masser af plads til bratsch og viola d’amore. Hun er blevet beskrevet som en musikalsk søster til kunstnere som Sam Amidon, Adrienne Lenker og Joni Mitchell og formår at skabe sange, der er rige på både melankoli og trodsigt håb. Hendes minimalistiske musik består af ostinater, teksturerede lyde på strengeinstrumenter og enkle melodier. Tekster om kroppen, hukommelse og tid. Siden hendes debut i 2020 har Mika Akim udgivet to albums “Till Kroppen” og “Tillsammans” og spillet koncerter i Danmark, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Frankrig og Chile.
Gentle Creatures er et projektet af komponist og Tonemeister Pape Arce Bayona. Med enkle, men oprigtige tekster, varieret instrumentering og idiosynkratisk arrangement, der minder om bands som Jonathan Richman, Destroyer og St. Vincent, fokuserer musikken på vores forhold til hinanden og til os selv; Øjeblikkene, stederne, personerne, der formede måden, du ser dig selv på. Det lyder som en pizzafest med din yndlingsperson i verden.
Døre kl. 20:00
Koncert kl. 20:30
English:
With her viola, Swedish musician Mika Persdotter is active in many constellations, often working in the fields of experimental contemporary music with projects like Halvcirkel, Damkapellet and Wolfskin Ensemble. In her solo project Mika Akim she works in a more songbased direction, while still giving plenty of space for the viola and viola d’amore. She has been described as a musical sister to artists such as Sam Amidon, Adrienne Lenker and Joni Mitchell and manages to create songs rich with both melancholy and defiant hope. Her minimalistic music consists of ostinatos, textural sounds on stringed instruments and simple melodies. Texts about the body, memory and time. Since her debut in 2020, Mika Akim has released two albums “Till Kroppen” and “Tillsammans” and played concerts in Denmark, Sweden, Czech Republic, Germany, France and Chile.
Gentle Creatures is the project of composer and Tonemiester Pape Arce Bayona. Featuring simple yet heartfelt lyrics, varying instrumentation and idiosyncratic arrangement reminiscent of bands like Jonathan Richman, Destroyer and St Vincent, the music focuses on our relationships with each other with ourselves. The moments, the places, the people that shaped the way you see yourself. It sounds like a pizza party, with your favourite person in the world.
Stop op og få balance i krop og sind. Fyr din smartphone og tag til Drop-In yoga på Karens Minde – Gert Sømand er vært. Alle kan være med, så bare mød op – husk dog din egen yogamåtte!
Hver tirsdag mødes Sydhavnens hækle- og Strikkecafe i Café Karen.
Strikkecaféen er gratis og åben fra kl. 13.00-16.30
Alle kan deltage – uanset om du har tilknytning til Sydhavnen, eller du blot har lyst til at bruge nogle tirsdage sammen med en hyggelig gruppe i et hyggeligt nørkleforum.
Alle har ansvar for god stemning og for at bidrage til fællesskabet.
Kom og få inspiration til at komme i gang med din egen bæredygtige baghave, når Sydhavnens Bibliotek og Karens Minde Kulturhus inviterer til foredrag med Lene Skrumsager Møller, som med udgangspunkt i sin bog ”Fra græsplæne til grøntsagsmark” fortæller om at dyrke jorden klima- og miljøvenligt og om at invitere den vilde natur ind i sin have.
Måske har du set Lene i Søren Ryges program om Drømmehaven i Hvidovre: Se udsendelsen her
Hun og hendes familie har forvandlet græsplænen i parcelhushaven til en frugtbar og frodig oase, hvor de dyrker deres egne økologiske og biodynamiske grøntsager, bær og frugter og spiselige blomster. Essensen i transformationen har været at komme tilbage til naturen og dermed sig selv og skabe et familieliv, som er mere i pagt med naturen.
Havens forandring bærer et glædesbudskab om, at vi kan forædle alt som er i vores hænder, søge lyset og samarbejde med (resten af) naturen om at passe på vores paradisiske planet.
Til foredraget viser Lene, hvordan man kan anlægge et grave- og lugefrit grøntsagsbed og dyrke kartofler direkte på græsplænen under ålegræs.
Kom og få inspiration til at komme i gang med din egen bæredygtige baghave.
Foredraget foregår i Café Karen og det er muligt at mødes inden og spise vegetarisk gryde fra kl. 17-18.30.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
Arrangementet er en del af Sydhavnens Grønne dage – en spirende forårsuge på Karens Minde, hvor en række lokale aktører sætter fokus på bæredygtighed og hjælper hinanden til at tænke mere grønt.
Vi vil samle sydhavnerne og blive bedre sammen til at reparere, genanvende, bytte og dele frem for at smide væk og købe nyt. Vi vil spise grønnere, og vi vil lære om, hvordan vi kan skabe større biodiversitet.
Uge 17 er FN’s verdensmålsuge for bæredygtig udvikling, og derfor vil vi løbet af ugen lave en række aktiviteter for lokalområdets beboere, der handler om bæredygtig adfærd. På samme tid er det en fejring af vores skønne, grønne område med dyr og planter.
Grønne dage i Sydhavnen 2025 er en spirende forårsuge på Karens Minde, hvor vi sammen med en række lokale aktører samler sydhavnerne for at blive bedre til at reparere, genanvende, bytte og dele frem for at smide væk og købe nyt. Vi vil spise grønnere, og vi vil lære, hvordan vi kan skabe større biodiversitet.
Der er grønne aktiviteter alle dage fra tirsdag til søndag, og lørdag 26. april er den helt store dag for hele familien. Se hele programmet her
Uge 17 er FN’s verdensmålsuge for bæredygtig udvikling, og derfor vil vi løbet af ugen lave en række aktiviteter for lokalområdets beboere, der handler om bæredygtig adfærd. På samme tid er det en fejring af vores skønne, grønne område med dyr og planter.
Naturen lærer os om fornyelse – i haven og os selv. Anann O’Brien inviterer til et gratis oplæg om bæredygtig havebrug og forbindelsen til årstiderne.
Den første talk i en række sæsonbetonede foredrag og workshops, der skal forbinde lokalsamfundet gennem bæredygtighed, naturens cyklusser og vores egen forbindelse til naturen.
Talken foregår i ‘Haven ved Karens Minde’ (tidl. Økohaven), som er i gang med at blive til en fællesskabsbaseret permakulturhave, som deltagerne har mulighed for selv at blive en del af og engagere sig i fælleskabet omkring.
Anann O’Brien er en lokal, engageret oplægsholder med erfaring inden for permakultur, bæredygtigt design og lokalsamfundsudvikling. Hun har en Permaculture Design Certificate (PDC) og en Shakti mentoruddannelse.
Med en passion for natur, vidensdeling og fællesskab stræber hun efter at inspirere andre til handling og skabe meningsfulde forbindelser til deres lokale miljø. Gennem workshops og samarbejder skaber hun forbindelser mellem mennesker og natur og inspirerer til praktiske løsninger, der skaber varige og positive forandringer.
I tilfælde af regn rykker vi indenfor – info om lokale kommer senere
Kom som du er eller tag din ven, nabo, kollega eller hele familien med, når Café Karen samler sydhavnerne til en skøn grøn fællesspisning.
Som kulmination på en hel uge med fokus på bæredygtighed og klima skruer vi op for aktiviteterne lørdag d. 26. april og lader, sammen med en række lokale aktører, hele Karens Minde området summe med grønne initiativer, workshops, ponyridning mm.
Og når dagen nærmer sig sin afrunding, åbner vi kl. 17.00 den smukke Dansepavillon til en stor grøn fællesspisning, hvor der bliver serveret lækre grønne deleretter.
Menu:
-Grillet broccoli m. dukkah på solsikkekerner og courgette-puré
-Asparges med tomatsalsa, basilikum, vesterhavsost
-Ovnbagte farvede gulerødder med nøddepesto
-Små kartofler i grønne urter
-Grøn salat med syltede grøntsager
-Lækkert madbrød med piskede krydderurter
Billetter findes i begrænset omfang, så det er med at få sikret sig en plads.
Billetpris: 150 kr.
Der er halv pris for børn op til 10 år.
Billetsalget lukker onsdag d. 23. april kl. 17.00.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
Den store grønne fællesspisning er en del af Grønne Dage i Sydhavnen – en spirende forårsuge på Karens Minde, hvor en række lokale aktører sætter fokus på bæredygtighed og hjælper hinanden til at tænke mere grønt.
Vi vil samle sydhavnerne og blive bedre sammen til at reparere, genanvende, bytte og dele frem for at smide væk og købe nyt. Vi vil spise grønnere, og vi vil lære om, hvordan vi kan skabe større biodiversitet.
Uge 17 er FN’s verdensmålsuge for bæredygtig udvikling, og derfor vil vi løbet af ugen lave en række aktiviteter for lokalområdets beboere, der handler om bæredygtig adfærd. På samme tid er det en fejring af vores skønne, grønne område med dyr og planter.
Stop op og få balance i krop og sind. Fyr din smartphone og tag til Drop-In yoga på Karens Minde – Gert Sømand er vært. Alle kan være med, så bare mød op – husk dog din egen yogamåtte!
Hver tirsdag mødes Sydhavnens hækle- og Strikkecafe i Café Karen.
Strikkecaféen er gratis og åben fra kl. 13.00-16.30
Alle kan deltage – uanset om du har tilknytning til Sydhavnen, eller du blot har lyst til at bruge nogle tirsdage sammen med en hyggelig gruppe i et hyggeligt nørkleforum.
Alle har ansvar for god stemning og for at bidrage til fællesskabet.
KUUNATIC er en japansk tribal/eksperimentel/rock-trio styrket af mangfoldige globale lydbilleder og kraftfuld kvindelig vokal. Med udgangspunkt i medlemmernes forskellige musikalske og kulturelle perspektiver udforsker deres musik rituel trommespil, pulserende baslinjer, atmosfæriske keyboards og traditionelle japanske instrumenter.
I 2021 udgav de deres debutalbum “Gate of Klüna” på Glitterbeat Records, produceret af Tim DeWit (Gang Gang Dance). Albummet modtog bred anerkendelse for sit fortryllende lydbillede, der overskrider genrer og formår at være både modigt eksperimenterende og fængende. De har optrådt i hele Europa, Storbritannien og Asien, inklusive festivaler som WOMAD, Roskilde Festival, Le Guess Who? og Levitation France, blandt andre.
De vender tilbage med deres nye album “Wheels Of Ömon” i 2025, hvor der lægges større vægt på deres musikalske koncept af sci-fi-mytologi med historier, der udspiller sig på fiktive planeter, og med flere traditionelle japanske instrumenter. Albummet udkommer på Glitterbeat Records den 11. april 2025.
KUUNATIC består af Fumie Kikuchi på keyboard og vokal, Yuko Araki på trommer og vokal, og Shoko Yoshida på bas og vokal.
Døre: 20:00
Koncert: 20:30
English:
KUUNATIC is a thrilling tribal / experimental / rock trio bolstered by diverse global sonics and powerful female vocals. Drawing on the members’ different musical and cultural perspectives, their music explores ritual drumming, pulsing bass lines atmospheric keyboard sounds, and Japanese traditional instruments. In 2021, they released their debut album “Gate of Klüna” on Glitterbeat Records, produced by Tim DeWit (Gang Gang Dance). The record garnered widespread acclaim for its mesmerizing soundworld that transcends genres and hemispheres, succeeding in being both boldly experimental and wildly catchy. They have performed across Europe, the UK, and Asia, including appearances at festivals such as WOMAD, Roskilde Festival, Le Guess Who?, and Levitation France, to name a few.
They are coming back with their new album “Wheels Of Ömon” in 2025. It places a stronger emphasis on their musical concept of sci-fi mythology with their stories set on fictional planets, and using more traditional Japanese instruments. The album will be released from Glitterbeat Records on 11 April 2025. KUUNATIC are Fumie Kikuchi on keys and vocals, Yuko Araki on drums and vocals, Shoko Yoshida on bass and vocals.
“SOIL” af Aviaja Dance
“SOIL” er en danseforestilling, der undersøger, hvad der sker med et menneskes selvopfattelse, når det fundamentalt identificerer sig med en kultur, hvis sprog man ikke er blevet givet.
Hvornår bliver man en del af en kultur, og hvem er det egentlig, man længes efter at blive anerkendt af? Særligt sproget Kalaallisut (grønlandsk) og den kontinuerlige rejse i at mestre det, er central i Hammekens arbejde med “SOIL” – en kropslig undersøgelse af kommunikation, dens magt og dens nuancer.
ENG “SOIL” is a dance performance that explores what happens to a person’s self-perception when they deeply identify with a culture whose language they have never been given.
When does one truly become part of a culture, and whose recognition do we ultimately seek? Central to Hammeken’s work with “SOIL” is the Greenlandic language, Kalaallisut, and the ongoing journey of mastering it— a physical exploration of communication, its power, and its nuances.
“SOIL” af Aviaja Dance
“SOIL” er en danseforestilling, der undersøger, hvad der sker med et menneskes selvopfattelse, når det fundamentalt identificerer sig med en kultur, hvis sprog man ikke er blevet givet.
Hvornår bliver man en del af en kultur, og hvem er det egentlig, man længes efter at blive anerkendt af? Særligt sproget Kalaallisut (grønlandsk) og den kontinuerlige rejse i at mestre det, er central i Hammekens arbejde med “SOIL” – en kropslig undersøgelse af kommunikation, dens magt og dens nuancer.
ENG “SOIL” is a dance performance that explores what happens to a person’s self-perception when they deeply identify with a culture whose language they have never been given.
When does one truly become part of a culture, and whose recognition do we ultimately seek? Central to Hammeken’s work with “SOIL” is the Greenlandic language, Kalaallisut, and the ongoing journey of mastering it— a physical exploration of communication, its power, and its nuances.
“SOIL” af Aviaja Dance
“SOIL” er en danseforestilling, der undersøger, hvad der sker med et menneskes selvopfattelse, når det fundamentalt identificerer sig med en kultur, hvis sprog man ikke er blevet givet.
Hvornår bliver man en del af en kultur, og hvem er det egentlig, man længes efter at blive anerkendt af? Særligt sproget Kalaallisut (grønlandsk) og den kontinuerlige rejse i at mestre det, er central i Hammekens arbejde med “SOIL” – en kropslig undersøgelse af kommunikation, dens magt og dens nuancer.
ENG “SOIL” is a dance performance that explores what happens to a person’s self-perception when they deeply identify with a culture whose language they have never been given.
When does one truly become part of a culture, and whose recognition do we ultimately seek? Central to Hammeken’s work with “SOIL” is the Greenlandic language, Kalaallisut, and the ongoing journey of mastering it— a physical exploration of communication, its power, and its nuances.