Sydhavnens
spillested

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad
Sydhavnens slot

Velkommen til Karens Minde Kulturhus – Sydhavnens ”røde slot”. En kulturoase midt i grønne omgivelser med spændende arrangementer året rundt, en af byens mest hjertevarme caféer samt selskabslokaler til din private fest. Et samlingssted, hvor alle er lige, og ingen glemmes.

Karens Minde Kulturhus ligger i området Karens Minde, der også rummer en lang række andre aktører, såsom Børnenes Dyremark, Sydhavnens Bibliotek, Børnekulturstedet og mange flere (se nederst på siden). Vi råder også over Sct. Hans Hospitals 120 år gamle dansepavillon, der i dag står i Sydhavnen som en del af Karens Minde Kulturhus.

Kulturhusforeningen

Karens Minde Kulturhus er et af de få kulturhuse i København, der styres af en kulturhusforening. Foreningens formål er at drive kulturhuset Karens Minde samt sikre, at det bliver rammen om et mere alsidigt kultur- og fritidstilbud i kvarteret.

Du kan læse mere om kulturhusforeningen her.

Se hvordan du kan blive medlem af kulturhusforeningen og støtte kulturen i Sydhavnen. Det koster kun 100 kr. om året, og alle er velkomne. Læs mere om dét at være medlem her.

Historien

Fra gård over det man dengang kaldte ‘åndssvageasyl’ til Sydhavnens kulturelle centrum. Huset og området Karens Minde har en farverig historie, der går over 200 år tilbage.

Dyk ned i historien via Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv.

Adgang

Læs mere om hvordan du finder rundt i huset og om adgang via elevator