Sydhavnens
spillested

Klein Søg Email Facebook Instragram Pil Booking Mad
Det mobile kulturhus

Børnekulturstedet, Sydhavn Teater og Karens Minde Kulturhus har modtaget 1.000.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden til projektet Det mobile kulturhus, som skal bringe kunst og kultur helt tæt på borgerne i Københavns Sydhavn.

I Københavns Sydhavn vil borgerne i 2024, 2025 og 2026 kunne se forestillinger og film, høre koncerter og deltage i kunst- og madlavningsworkshops i deres baggårde, på pladser og i parker tæt på, hvor de bor. Kunsten og kulturen vil rykkes ud til borgerne og møde dem, hvor de er til gavn for især de borgere, som har svært ved at komme til os.

Med støtten fra Nordea Fondens Kulturhuspulje kan Børnekulturstedet, Karens Minde Kulturhus og Sydhavn Teater i samarbejde med den boligsociale helhedsplan Mit Kvarter og andre lokale organisationer nu igangsætte projektet, der fra foråret 2024 vil skabe favnende og inkluderende aktiviteter for børn, unge og voksne rundt omkring i Københavns Sydhavn.

“Med støtten fra Nordea-fonden får vi en unik mulighed for at nytænke, hvordan vi formidler kultur, og for at bringe den tættere på borgerne i Sydhavnen. Det er vigtigt for os at skabe nye møder og nye oplevelser for flere end dem, der selv kommer til kulturhuset”. Maria Noer, kulturansvarlig, Karens Minde Kulturhus.

Det mobile kulturhus er en mandskabsvogn på hjul, der kan rulles ud til udvalgte områder i Sydhavnen og fungere som base for kultur og kunstaktiviteter. Der skal laves madprojekter, kunstværksteder og open air-filmvisninger i boligområder i Sydhavnen, workshopforløb for børn med diagnoser, koncerter arrangeret af unge samt POP UP-forestillinger skabt i dialog med børn, unge og voksne, der bor, hvor forestillingen opføres.

Med projektet ønsker aktørerne at nytænke kulturhusets rolle i lokalmiljøet og sikre en bedre og bredere berøringsflade med bydelens borgere. Fx kommer projektet til at styrke tilgængeligheden og inklusionen for borgere i Sydhavnen ved at inddrage lokalsamfundet i udviklingen af aktiviteterne.

Det mobile kulturhus er et smidigt alternativ til det traditionelle kulturhus, og det giver mulighed for at komme ud til de borgere, som normalt ikke kommer til kulturhuset. Men det giver også mulighed for at forstå selve kunst- og kulturudbuddet som noget, der må være dynamisk og tilpasses lokale behov, omstændigheder og drømme.

Er du bosat i Sydhavnen, kan du være med til at planlægge og få indflydelse på de aktiviteter, der skal laves de næste tre år.

Ønsker du at være med til at planlægge kunstværksteder for børn, så kontakt Ditte Marie Størner fra Børnekulturstedet Karens Minde på kontakt@bkultur.dk.

Ønsker du at være med til at planlægge madaktiviter, så kontakt Maria Noer fra Karens Minde Kulturhus på maria@kmkulturhus.dk.

Ønsker du at være med til at planlægge POP UP forestillinger og Open Air-visninger for børn og unge, så kontakt Lasse Mouritzen fra Sydhavn Teater på lasse@sydhavnteater.dk.

Foto: Lasse Mouritzen